Tidningsveckan

18octAll Day22TidningsveckanEn vecka på hösten då vi tittar närmare på nyhetsmedier och journalistik.

Event Details

Tidningsveckan är ett årligen återkommande evenemang i samarbete mellan Mediekompass och många av våra mediehus som ger ut dagstidningar runt om i landet. Under Tidningsveckan – som infaller vecka 42, den 18 till och med den 22 oktober – får du som lärare möjlighet att arbeta med nyhetsmedier i undervisningen. Fria och oberoende medier är en central funktion i en fungerande demokrati, och under årets Tidningsvecka kommer vi att titta närmare på mediernas och journalistikens uppgifter och villkor.

Du som lärare har under Tidningsveckan genom flertalet av våra mediehus gratis tillgång av klassuppsättningar av din lokaltidning under Tidningsveckan.

Du har också tillgång till en mängd kostnadsfria lektionsförslag från Mediekompass. Det finns lektioner från lågstadiet upp till och med gymnasiet, som alla syftar till att öka förståelsen för mediernas uppdrag och villkor. Övningarna är också ett stöd i att utveckla elevernas förmågor att kritiskt söka och tolka information samt att själva skapa journalistiskt material. Lektionerna följer Skolverkets styrdokument med avseende på kursernas centrala innehåll. Då styrdokumenten ofta är överlappande mellan årskurser gällande det centrala innehållet, finner man en del övningar för olika åldrar som är ganska lika varandra. Läraren har här möjlighet att anpassa svårighetsgraden i övningen efter elevernas förkunskaper och förmågor.

Läs mer om Tidningsveckan här.

Time

october 18 (Monday) - 22 (Friday)

Kommentarer inaktiverade.