För elever

Unga Journalistpriset

Unga Journalistpriset är en tävling för dig som går i högstadiet eller gymnasiet och som vill skriva som en journalist. Tävlingen går under höstterminen och är ett samarbete mellan MediekompassAftonbladet och Mobile Stories.

Genom att skapa journalistisk text och bild, göra en podd eller en video i form av ett reportage, personporträtt eller debattinlägg har du chans att få din artikel publicerad och själv bli intervjuad av Aftonbladet, och dessutom vinna prispengar till klasskassan. Kanske blir det ditt första steg till en karriär som journalist!

Du hittar mer information om och reglerna för Unga Journalistpriset här. För lärare finns lektionsförslag nedanför formuläret för den som vill arbeta med tidningen i klassrummet innan det journalistiska arbetet sätts igång. Besök Mobile Stories för tips om själva skrivprocessen, eller använd vår skrivarskola Publicistguiden, som är framtagen i samarbete med Statens medieråd.

Som tävlande använder du formuläret här nedanför för att skicka in ditt bidrag.

Om du vill anmäla en podd eller en film till tävlingen så använder du alla fälten i formuläret, men i stället för en brödtext skriver du en sammanfattning av podden eller filmen och lägger in en länk till ditt bidrag. Vill eller kan du inte länka till ditt bidrag så kan du mejla din podd eller film till oss. Skriv då efter din sammanfattning att bidraget har mejlats och döp mejl och bidrag med samma rubrik. Bidraget mejlas till: mediekompass@tu.se

Formuläret är stängt för den här gången. Vi önskar alla som varit med och tävlat lycka till!

Frågor om journalistik eller medier?

Hör av dig till oss på Mediekompass