Tidningsveckan


  Publicerad: 04 mars 2014

Tidningsveckan 2020: vecka 42, den 12–16 oktober

Årets Tidningsvecka infaller som vanligt under vecka 42, den 12–16 oktober. Då får eleverna en möjlighet att bekanta sig med och fördjupa sig i mediernas och journalistikens uppgift och villkor.

Under Tidningsveckan erbjuder många av mediehusen fri tillgång till din lokala dagstidning som klassuppsättningar i tryckt format och/eller digital tillgång. Här på Mediekompass kommer du samtidigt finna en uppsättning lektionsförslag för grund- och gymnasieskolan som alla bygger på dagstidningen som pedagogisk resurs, i syfte att fördjupa kunskaper och förståelsen för journalistiken.

Du hittar din lokaltidning här, se om de är med i Tidningsveckan.

Dagens Nyheter erbjuder också digital tillgång till tidningen för högstadie- och gymnasieelever. Du som lärare ansöker om det här.

Svenska Dagbladet har sedan tidigare särskilda skolabonnemang, som du finner här. För nya kunder erbjuder de nu fri tillgång till SvD på nätet från Tidningsveckan och året ut.
Anmälan med e-post till: skola@svd.se – Skriv ”Tidningsveckan” i ämnesraden, berätta om er skolas behov och hur SvD kommer i kontakt med er för att hjälpa skolan att komma  igång.

I god tid inför Tidningsveckan kommer lektionsförslagen och övrig information presenteras här, så markera redan nu vecka 42 som Tidningsveckan.

 

 

X
X