Mediekompass på Skolportens Källkritiksdag

13oct08:0017:00Mediekompass på Skolportens Källkritiksdag

Event Details

Kom och träffa oss!

Under Skolportens fortbildningsdag med källkritik i fokus finns Mediekompass på plats som både föreläsare och utställare. Besök vår monter för att ta ditt ex av Publicistguiden, eller för att prata MIK-frågor. Ta del av ett gediget föreläsarprogram där Mediekompass ingår tillsammans med Åsa Wikforss, Thomas Nygren, Navid Modiri, Elisabet Jonsved och Elin Jönsson. För anmälan och mer information, se här.

13.45 Nyhetsmedier i skolan – kreativ källkritik med journalistiska verktyg

Hur ska vi förstå det nya medielandskapet och den föränderliga medielogiken? Hur kan vi lära eleverna att se skillnad på reklam och journalistik? Och kan vi hitta sätt att arbeta mer kreativt med källkritik för att väcka elevernas intresse och engagemang? 

Under föreläsningen tittar vi på hur skolan kan skapa förutsättningar för journalistiskt skapande och lära ut källkritik på köpet. Via multimodalt arbete med nyhetsmedier ges eleverna möjlighet att uttrycka sig, integrera ett källkritiskt förhållningssätt och stimuleras att skapa något som är på riktigt – samtidigt. Utgångspunkt för presentationen är den kostnadsfria digitala lärresursen Mediekompass och dess skrivarskola Publicistguiden.   

Pontus Ström är mediepedagog och ansvarig för Mediekompass, som är en del av Tidningsutgivarna. Mediekompass gör klassrumsbesök i skolor över hela Sverige och tar kontinuerligt fram nytt undervisningsmaterial, samt erbjuder nutidskryss och nyhetsbrev på Mediekompass.se.

Time

(Thursday) 08:00 - 17:00

Lämna ett svar