23 jan 2024

Vinnaren av Unga journalistpriset är utsedd

Tema: Dagspress, Evenemang, Nyhetstips, Nytt på Mediekompass

Guuled Mohamed, 18 år, från Hjulsta i Stockholm, är stolt vinnare av Unga journalistpriset. Han skrev om att unga i Järva inte förstår varför de ofta kroppsvisiteras av polisen.

– Det var en ungdom som sade det var hans vardag att bli visiterad och att det händer alla, säger Guuled Mohamed.

Varje år delas Unga journalistpriset ut av Aftonbladet, Mobile Stories och Mediekompass. Till årets upplaga av tävlingen kom rekordmånga bidrag in. Nu har juryn, efter livliga och långa diskussioner, korat Guuled Mohamed till vinnare.

Prissumman är på 10 000 kr som Guuled vill använda som grundplåt för sin nystartade ungdomsredaktion vid FramtidensHus i Rinkeby utanför Stockholm.

– Det känns kul att vinna det här priset. Att skriva artikeln tog tre månader och det känns värt nu, säger Guuled Mohamed. Guuled pluggar till vardags ekonomi på gymnasiet och han har länge haft siktet inställt på att bli ekonom. Men idag tänker han annorlunda. Nu vill han bli journalist.

Vinnaren i Unga journalistpriset får sitt bidrag publicerat i Aftonbladet och 10 000 kronor. Läs Aftonbladets intervju med Guuled och hans vinnande artikel här.