13 mar 2018

Uppdaterad hemsida

Tema: 

Startsidan för Mediekompass.se har uppdaterats med några funktioner som underlättar för lärare som vill använda nyheter i undervisningen.

Till att börja med finner du nu tre sökfält på startsidan för Lektionstips, Skrivarskola och Nutidskryss. I menyraden högst upp finner du som vanligt Hem-knappen som tar dig till startsidan, information Om Mediekompass och menyknappen för Lättläst & för barn. Där finner du tips på nyheter på lättläst svenska och nyheter skrivna för yngre barn. Under Arkiv hittar du äldre lektionstips som inte är uppdaterade, och Nyhetsveckan innehåller tidigare års veckoövningar.

Den stora förändringen finner du under Hitta din tidning, som tar dig till en länsindelad Sverigekarta. Det är ett enkelt och snabbt sätt att hitta och komma i kontakt med din lokaltidning, och i många fall har du här också möjlighet att beställa klassuppsättningar av din lokaltidning. Innehållet här kommer att uppdateras med fler titlar allt eftersom.

Förhoppningsvis tycker du att Mediekompass på detta sätt blivit mer lättorienterad och enkel att använda. Har du frågor, förslag eller önskemål är du alltid välkommen att kontakta oss på mediekompass@tu.se.