12 jun 2018

Tidningsveckan Valspecial!

Tema: 

Tidningsveckan är tillbaks!
Den så populära Tidningsveckan uteblev förra året, men är nu tillbaks igen! Under en vecka på höstterminen ägnar vi oss åt att låta dagstidningen ta plats i klassrummet. Temat för året är naturligtvis det kommande valet den 9 september, varför Tidningsveckan kommer att infalla under perioden 3 till 7 september.
Till Tidningsveckan kommer det att finnas ämnesöverskridande lektionsövningar, med en övning för varje dag som i första hand vänder sig till lärare inom SO, svenska och bild. Det kommer att finnas ett block med övningar som är anpassade för mellanstadiet och ett för högstadiet/gymnasiet. Tidningsveckan arrangeras tillsammans med svensk dagspress, och många lokaltidningar ger under perioden möjlighet till klassuppsättningar och/eller tillgång till digitala tidningar.
När du som lärare kommer tillbaks från din välförtjänta semester, ska alla övningar och övrig information om Tidningsveckan finnas tillgänglig här på Mediekompass. Titta in här på Mediekompass.se inför höstterminen och låt dig inspireras!