11 jun 2019

Sommarlov!

Tema: 

Äntligen får lärare, skolbibliotekarier och övrig skolpersonal ett välförtjänt sommarlov!

Det innebär också att nyhetsbreven från Mediekompass inte kommer regelbundet, och att nutidskryssen gör uppehåll fram till höstterminen. Men här på Mediekompass jobbar vi vidare ett tag till ändå. Inför höstterminen ska Bokmässan planeras; vi kommer att hålla flera intressanta panelsamtal med olika personer som delar med sig av sina kunskaper om unga och medier. Håll uppsikt här på Mediekompass när vi presenterar schemat inför mässan.

Dessutom ska Tidningsveckan 2019 färdigställas. Under vecka 42 kommer många av våra medlemstidningar erbjuda möjligheten att få tidningen till eleverna i skolan, och för varje dag i veckan kommer lektionsövningar som bygger på nyhetsrapporteringen att finnas hos Mediekompass. I god tid inför Tidningsveckan kommer mer information här på Mediekompass och via våra nyhetsbrev.

Från och med i höst har vi också för avsikt att erbjuda kostnadsfria inspirationsträffar för lärare och övrig pedagogisk personal, där vi diskuterar ungas nyhetsvanor, medie- och informationsteknik samt vad Mediekompass kan erbjuda som lärarstöd. Mer information om detta kommer inför höstterminen.

Håll dig uppdaterad på allt som händer hos Mediekompass genom att prenumerera på våra nyhetsbrev.

Tills vi hörs nästa gång önskar vi er alla en härlig sommar!