05 apr 2022

Mobile Stories engagerar elever inför valet

Tema: Länktips

Inför det allmänna valet och Skolvalet 2022 lanserar nu medie- och utbildningsföretaget Mobile Stories skolkampanjen Ungt Perspektiv 2022, där unga på högstadiet och gymnasiet producerar och publicerar nyhetsartiklar, intervjuer och debattartiklar om frågor som engagerar dem. På Mobile Stories hemsida finns nu fem kostnadsfria lektionsupplägg som guidar – från idé till färdig artikel. Uppläggen syftar till att lyfta unga röster inför valet 2022 och samtidigt låta elever testa att arbeta med journalistiska metoder för att stärka sin källkritiska förmåga.

Elevernas färdiga artiklar kan publiceras på Mobile stories eller annan publiceringsyta för skolor som inte är abonnerar på Mobile Stories. I kampanjen bidrar också riksdagspartiernas ungdomsförbund med debattartiklar, där de argumenterar för sin politik och som kan användas för inspiration och debatt i klassrummet.

Skolor som ligger i utsatt område, glesbygdskommun eller har yrkesprogram kan ansöka om att få kostnadsfri tillgång till Mobile Stories publiceringsverktyg.

Intresserad? Skicka då ett mejl till info@mobilestories.se.