21 apr 2022

Lektionstips för terminsslutet

Tema: Nytt på Mediekompass

Tryter inspirationen när det närmar sig terminsslut? Mediekompass har ett antal nypublicerade lektioner som kan vara en räddare i nöden.

Först är ett uppdaterat lektionstips om Medieombudsmannen och det medieetiska systemet. Allmänhetens medieombudsman Caspar Opitz berättar om varför det medieetiska systemet finns och hur man anmäler till Medieombudsmannen. Eleverna får titta på de beslut som MO har publicerat och får analysera hur besluten har tagits. Du hittar lektionsförslaget här.

Fotbollsallsvenskan har satt i gång, både på dam- och herrsidan. Det här lektionstipset tar avstamp i den globala ekonomi som fotbollen har blivit – fotboll är samhällskunskap i allra högsta grad. Eleverna får undersöka ett flertal frågor: Vad tjänar spelarna? Var kommer de ifrån? Vilka förutsättningar finns för lag i Damallsvenskan att lyckas? Du når lektionen här.

Slutligen så har vi tillsammans med Myndigheten för Press, Radio och TV tagit fram ett lektionsförslag med tillhörande film om det omdebatterade press- och mediestödet. Du hittar filmen och lektionsförslaget här.