01 feb 2023

Lär med ChatGPT i klassrummet

Tema: Källkritik, Länktips

Alla verkar prata om AI och ChatGPT. Kanske inte så konstigt med tanke på hur den användarvänliga chattbotten redan tycks påverka skolan, journalistiken och vår kunskapssyn. Vi har tidigare tipsat om hur man kan plocka in AI i klassrummet med hjälp av ChatGPT, och nu kommer det fler och fler resurser även från annat håll.

Den 8 februari arrangerar Skolon ett webinar med temat AI och ChatGPT i klassrummet – hot eller möjlighet? Där ges praktiska tips från både lärare, elever och utvecklare om hur man kan tänka kring AI i skolmiljö. För mer info och anmälan, klicka här.

Samtidigt har journalisten och gymnasieläraren Johan Falk släppt en bok om AI och skolan. Den ger en introduktion till ChatGPT:s funktioner, styrkor och fallgropar och ger praktiska exempel på hur verktyget kan underlätta ditt arbete. Boken är under ständig uppdatering i dialog med läsarna och finns tillgänglig för fri nedladdning här.

EdAider har lanserat en hel kostnadsfri kurs om hur ChatGPT och AI-verktyg kan användas för att stödja lärande och undervisning. Bakom innehållet står både forskare och lärare. Läs mer och anslut dig till kursen här.