17 sep 2018

Bokmässan 27–30 september

Tema: 

 

Ni är alla hjärtligt välkomna att besöka oss i monter C05:02 under Bokmässan i Göteborg den 27–30 september. Förutom att få mer information om Mediekompass, komma med synpunkter och förslag på vårt arbete och få idéer till hur man kan arbeta med medier i undervisningen, så har vi flera intressanta montersamtal.

På torsdagen kl. 13.00 diskuterar vi källkritik och faktagranskning i skolan med Mathias Cederholm från Alle Fonti. Samma dag kl. 14.30 berättar Erik Fichtelius och Martin Widmark om sin bok Scoopet. Förstörda bevis, den första delen i en serie om ungas rätt att granska och påverka sin omvärld.

På fredagen kl. 12.30 samtalar vi med Ulf Dalquist från Statens medieråd om barn och ungdomars läs- och medievanor, med utgångspunkt i studien “Ungar och medier 2017“. Hugo Ewald från Dagens Nyheter kommer och berättar om sitt arbete som faktakollsredaktör på Faktiskt.se.

Dessvärre är samtalet med Hugo flyttat till lördag kl. 12.30. 

Erik Fichtelius och Martin Widmark kommer tillbaks till montern på lördagen kl. 13.00. Du hittar Mediekompass mässprogram här. Vi delar montern med TU – Medier i Sverige, som är mediehusens branschorganisation, och som också har en mängd intressant programpunkter, se här.