02 maj 2023

Mediekompass söker driven mediepedagog

Tema: Nytt på Mediekompass

Tidningsutgivarna TU är landets ledande branschorganisation inom mediesektorn. Våra medlemsföretag ger ut morgon-, kvälls- och gratistidningar, sänder tv och radio, har redaktionella sajter samt driver försäljnings- och medieutvecklingsbolag. För våra medlemmars räkning arbetar vi bland annat med opinionsbildning, juridisk rådgivning och branschanalys.

I tjänsten som mediepedagog kommer du att arbeta för Mediekompass. Verksamheten har funnits i Sverige sedan 1963, men då under namnet Tidningen i skolan. Mediekompass uppgift är att stödja grundskolan och gymnasiet i undervisningen med och om medier.

Dina arbetsuppgifter

Som mediepedagog hos oss kommer du att arbeta självständigt med och vidareutveckla Mediekompass verksamhet. Du kommer att genomföra skolbesök och workshops i hela landet i ämnen som pressetik, källkritik och mediernas demokratiska uppdrag. Du kommer också delta i demokratidagar, mässor samt konferenser om medie- och informationskunnighet.

I uppdraget ingår att skapa nytt och engagerande material väl anpassat för respektive målgrupp och ämne samt kontinuerlig uppdatering av webbplats och sociala nätverk. Även uppdatera undervisningsmaterial så att det alltid är anpassat till gällande läroplan och mål för undervisningen.

Du kommer att vara Mediekompass ansikte utåt, vilket innebär att du kommer att underhålla ett stort antal kontakter med skolor, myndigheter, forskning och medier. Till det kommer kontakter med våra nordiska systerorganisationer och deras motsvarigheter till Mediekompass. Resor i tjänsten ingår.

Din profil

Vi söker dig som har ett aktivt engagemang i skolan och ett lika aktivt engagemang för kommunikation. Du är förtrogen med såväl skolans olika styrdokument som konsten att uttrycka dig effektivt i både tal och skrift. Du har dokumenterad vana av att leda projekt samt är intresserad av och kunnig i digital teknik och utveckling. Som person har du lätt för att bygga relationer, har en tydlig kommunikativ förmåga och känner dig trygg på en scen eller framför en skolklass.

Om tjänsten

Tjänsten är en projektanställning på heltid under två år med start så snart som möjligt. Arbetsplatsen är placerad i centrala Stockholm.

Sista ansökningsdag är den 21 maj 2023.

Låter det här intressant? Skicka i så fall in din ansökan redan i dag till Jeanette Ciucci, jeanette.ciucci@tu.se.

Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen och tillsättning kan ske innan ansökningstiden löpt ut.